اطلاعات پرواز
لطفا قبل عزیمت به فرودگاه در هر شهر با شماره ۱۹۹ اطلاعات پرواز فرودگاه تماس گرفته و از ساعت حرکت پرواز و مشکلات احتمالی اطمینان حاصل نمایید .
قبل از حرکت به سمت فرودگاه مهرآباد از طریق اطلاعات پرواز سالن خروجی و یا ورودی پرواز خود را کنترل نماید .
اطلاعات پرواز در فرودگاه مهر آباد تهران
* پرواز های داخلی شرکت های ایران ایر معراج اتا ایرتورنفت و قشم ایر از ترمینال ۲ مهرآباد
*زاگرس وارش کیش ایر از ترمینال ۱
*و دیگر شرکتها از ترمینال ۴ انجام می شود
اطلاعات مفید در پرواز
مزایا و معایب بلیط چارتری
مزایای بلیط پرواز چارتر :
۱- بهترین و بزرگترین مزیت بلیط پروازهای چارتر قیمت آن است . شما اگر در انتخاب تاریخ سفر خود انعطاف داشته باشید میتوانید خیلی ارزان با هواپیما سفر کنید گاهی ارزان تر از قیمت بلیط اتوبوس یا قطار!
۲- مزیت بلیط پروازهای چارتر تنها در قیمت ارزان تر بلیط هواپیما نیست . در اکثر مواقعی که ظرفیت پروازهای سیستمی ( برنامه ای ) پر شده است شما میتوانید از پروازهای چارتر بلیط تهیه کنید.
البته در چنین مواقعی بلیط های چارتر دیگر ارزان نیستند ولی به هر حال کار مسافران راه میفتد.
معایب بلیط پرواز چارتر :
۱- جریمه کنسلی بلیط با توجه به نظر شرکت چارتر کننده صورت میگیرد و در بیشتر موارد بلیط صادر شده غیر قابل کنسل است حتی در صورت عدم استفاده از بلیط هیچگونه وجهی استرداد نخواهد شد . پس بهتر است زمانی از بلیط های چارتر استفاده کنید که قصد تغییر آن را به هیچ وجه ندارید.
۲- بلیط پروازهای چارتر غیر قابل انتقال به غیر و غیر قابل تغییر تاریخ است .
۳- نرخ بلیط خردسال (۲ تا ۱۲ سال ) همانند قیمت بلیط بزرگسال محاسبه می شود . البته نرخ بلیط نوزاد کوچکتر از ۲ سال ( بدون صندلی) همانند بلیط های سیستمی در حدود ۱۰ درصد قیمت بلیط بزرگسال محاسبه می شود.
۴- محدودیت تنوع مسیرهای پروازی : مسیرهای پروازی چارتر اغلب در مسیرهای پرتردد وجود دارد مانند (تهران به مشهد یا تهران به کیش) و شما نمیتوانید در هر مسیری بلیط چارتر تهیه کنید ولی در سالهای اخیر تعداد مسیرهای چارتر به شدت افزایش پیدا کرده است .
بلیط پروازهای چارتر برای چه کسانی مناسب است ؟
با توجه به مطالب بالا میتوان نتیجه گرفت در زمانی که شما امکان انتخاب خرید هر دو بلیط پروازهای برنامه ای ( سیستمی ) و بلیط چارتر را دارید اگر چنانچه از برنامه سفر خود مطمئن هستید و قصد تغییر یا کنسل کردن آن را ندارید با توجه به قیمت ارزان تر بلیط پروازهای چارتر آن هم درخرید در روزهای نزدیک به پرواز برای شما به صرفه تر باشد .
اما زمانی که احتمال می دهید که ممکن است برنامه سفر شما تغییر کند به علت مشکلات مربوط به استرداد یا تغییر در بلیط چارتر بهتر است بلیط های سیستمی را خریداری نمائید البته این نکته را فراموش نکنید حتی در بلیط های پرواز های سیستمی در برخی مواقع جریمه کنسلی بلیط تا ۱۰۰ درصد قیمت بلیط و همانند بلیط های چارتر محاسبه می شود و در واقع غیر قابل استرداد است.
آیا نوع هواپیما و ارائه خدمات در پروازهای چارتر در سطح پایین تری از پروازهای برنامه ای قرار دارد؟
تفاوت پرواز چارتر با پرواز برنامه ای تنها در روش فروش بلیط هواپیما و متولی آن است . هیچگونه تفاوتی در نوع هواپیما ، خدمات ، کادر پروازی و دیگر موارد بین پروازهای برنامه ای و چارتر وجود ندارد و شما با خرید بلیط هواپیما چارتر از همان خدماتی بهره میگیرید که در پروازهای برنامه ای از آن بهره مند میشوید.
خطوط هوایی؛ ایمنترین وسیله حملونقل
خطوط هوایی در بین آمار مرگ و میر در مسافرتها کمترین خطر را دارد چراکه احتمال مرگ در هواپیما ۱ در ۷۲۲۹ است و این آمار نسبت به سایر وسایل حملونقل عمومی ناچیز است.
معیارهای زیادی برای سنجش امنیت هواپیماها وجود دارد، اما شاید اینکه بدانیم کدام هواپیماها کمترین تصادفات و حادثهها را داشتهاند ما را به انتخاب هواپیمای امنتر کمک کند.
با برخی از ایمنترین هواپیماها در جهان آشنا شوید.
ایرباس ۳۴۰: تعداد ۳۵۵ دستگاه از این هواپیما در سراسر دنیا در حال پرواز هستند و تاکنون ۱۸ میلیون ساعت پرواز داشتهاند و هیچ حادثه و تصادف جدی برای این هواپیما گزارش نشده است.
بوینگ ۷۴۷: این هواپیما که قادر به حمل ۵۰۰ مسافر است، یکی از امنترین هواپیماهاست. این هواپیما یک حادثه به ازای هر ۱۷ میلیون ساعت پرواز داشته است.
تعداد ۸۳۸ دستگاه از این هواپیما در سرار دنیا پرواز میکنند که البته در خطوط هوایی ایران مدلهای قدیمی این هواپیما وجود دارند که به علت سن بالا امنیت کمتری دارند و کمتر به کار گرفته می شوند.
ایرباس ۳۲۰: این هواپیما که در بیشتر شرکتهای هواپیمایی ایران استفاده میشود، یک حادثه به ازای هر ۱۴ میلیون ساعت پرواز داشته است.
اولین مدل این هواپیما سال ۱۹۸۸ تولید شده است و ۳۶۰۴ دستگاه از این هواپیما در حال پرواز هستند. (البته بویینگ ۷۶۷ با یک حادثه به ازای هر ۱۵ میلیون ساعت پرواز امنیت بهتری نسبت به ایرباس ۳۲۰ دارد، اما به دلیل اینکه تعداد کمی در ایران موجود است، در لیست ذکر نشده است).
امدی ۸۰: این هواپیما یک تصادف به ازای ۲,۳ میلیون ساعت پرواز داشته است. در سال ۱۹۸۰ تولید شده و ۹۲۳ دستگاه از آن در حال پرواز هستند.
بوینگ ۷۲۷: این هواپیما در ابتدا در سال ۱۹۶۳ تولید شده است و همچنان ۴۱۲ دستگاه از آن در حال پرواز هستند. و فقط یک تصادف به ازای هر ۲ میلیون ساعت پرواز داشته اند.
فوکر ۱۰۰: این هواپیما نیز یک حادثه به ازای ۱,۵ میلیون ساعت پرواز داشته است. (مدلهای هواپیمای توپولوف نیز تقریباً در همین رده هستند و اما به دلیل اینکه دیگر در ایران به ندرت پرواز میکنند ذکر نشده اند).
ایرباس ۳۰۰-۶۰۰: اولین مدل این هواپیما(ایرباس ۳۰۰) در سال ۱۹۷۲ تولید شد. سری ۶۰۰ ای هواپیما در سال ۱۹۸۳ طراحی و تولید شد. مدل ۳۰۰ ایرباس دارای مدلها متنوعی است و تاکنون انواع مدلهای آن ۵۴ حادثه مرگبار داشتهاند. مد A۳۰۰B۲-۲۰۳ این هواپیما همان هواپیمایی است که در سال ۱۹۸۸ توسط نیروهای آمریکایی در خلیجفارس سرنگون شد.
ایلوشین( Ilyushin IL-۷۶ ): این هواپیما که برای نیروی هوایی روسیه در سال ۱۹۷۴ طراحی و تولید شده است، یک تصادف به ازای هر ۵۶۰ هزار ساعت پرواز داشته است. ۲۴۷ دستگاه از این هواپیما در حال پرواز هستند.
چرا مهمانداران جلوی در هواپیما از شما استقبال میکنند؟
درحالی که برخی گمان میکنند ایستادن مهمانداران مقابل درب هواپیما برای خوش آمدگویی به مسافران و هدایت آنان به سمت صندلی هایشان است، به نظر می رسد واقعیت چیز دیگری است و شرکت های هواپیمایی دلیلی مهمتر برای این کار دارند.
به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم به نقل از پایگاه (راشا تودی)، هدف از ایستادن مهمانداران مقابل درب ورودی هواپیما که به ظاهر با هدف خوش آمد گویی و استقبال از مسافران صورت می گیرد،
ارزیابی سریع مهمانداران از هر یک از مسافران طی چند ثانیه و اطمینان ازاین امر است که وقتی هواپیما در فاصله ۳۵ هزار پایی از زمین است، آن ها مشکلی درداخل هواپیما ایجاد نکنند.
( گایا بیریگینو) یک مهماندار سابق هواپیما گفت شرکت های هواپیمایی تلاش می کنند تا مسافران در بدو ورود به هواپیما احساس خوبی داشته باشند و حس کنند که مورد استقبال واقع شده اند و این برداشت خوب درآنان ایجاد شود که خدمه و پرسنل پرواز، مهربان، مهمان نواز و قابل اعتماد هستند.
اما درواقع وقتی که کارت های ورود به هواپیما را بررسی می کنند و با مسافران خوش و بش می کنند، تلاش می کنند تا شخصیت هر مسافر را تجزیه و تحلیل کنند.
آن ها می خواهند مطمئن شوند که آیا در بین مسافران کسی هست که بیمار یا مست باشد و یا در وضعیت خوب قرار نداشته نباشد، و آیا می توان در شرایط اضطراری به این فرد اعتماد کرد؟
مهمانداران همچنین به این مساله توجه دارند که آیا در میان مسافران کسی هست که از نقص عضو یا معلولیت جسمانی رنج ببرد، به طوری که نشستن در اماکنی مشخص درهواپیما برایش دشوار باشد و نیز می خواهند مطمئن شوند درصورتی که اتفاقی غیرمترقبه برای این مسافر روی دهد، آیا درمیان مسافران یا خدمه پرواز کسی هست که بتواند به وی کمک کند.
البته ناگفته نماند که نظارت مهمانداران و ارزیابی آنان فقط به مسائل منفی محدود نمی شود، بلکه آن ها تلاش می کنند تا هر مسافری را که از نظر جسمی مساعد است و بنیه بدنی قوی دارد، شناسایی کنند تا درصورتی که هواپیما با حمله یا آدم ربایی مواجه شد،
یا یکی از مسافران، رفتاری خصمانه را درپیش گرفت، بتوان از آن مسافر برای مهار و کنترل فرد اخلالگر در داخل هواپیما استفاده کرد،خرید بلیط هواپیما.